НОВИНИ

Сьогодні Голова ДАБІ О. Кудрявцев зустрівся з делегацією китайської компанії TBEA в особі регіонального директора Томмі Тенгменгом.

Підприємство з Китаю планує реалізувати в Україні масштабний інвестиційний проект: будівництво найбільшої вітрової електростанції у Східній Європі.

Запуск такої електростанції планується на території Миколаївської області на 2019 рік. Потужність якої буде становити 500 МВт, а інвестиції, що зайдуть в Україну, досягнуть до 500 млн. доларів.

Будівництво електростанції компанією ТВЕА відносять до об’єктів значного класу наслідків (відповідальності), а сама діяльність з реалізації аналогічних проектів підлягає обов’язковому отриманню ліцензії.

Задля того, щоб все відбувалося у рамках закону та у зазначені інвестором строки, інвестор звернувся за допомогою до ДАБІ.

Кудряцев визначив, що інвестиційний проект, який запропонували Україні дуже масштабный та цілком доцільний для України. Нагадаємо що Україна ще не приймала участі в реалізації таких масштабний проектів, але це не стане бар’єром , а навіть навпаки – сприятиме дружній та ефективній роботі. Дана інвестиція є важливим кроком для нашої держави, заохоченням для розвитку будівництва в Україні, а також для досягнення енергетичної незалежності .

Підсумовуючи зустріч, ДАБІ розробило план, щоб дозволити замовнику швидко та в рамках закону оформити дозвільну документацію на будівництво вітроелектростанції.