НОВИНИ

В судовому порядку Державною архітектурно-будівельною інспекцією у Кіровоградській області було підтверджено правомірність дій у результаті винесення постанови про правопорушення у сфері містобудування та накладення штрафу на проекту організацію в розмірі 144 000 грн.

Раніше було проведено позапланову перевірку щодо дотримання вимог чинного законодавства Україниу сфері містобудування на об’єкті «Капітальний ремонт будівлі Кіровоградського обласного Центру дитячої та юнацької творчості».

Управління капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації – виступало, як замовник таких робіт.

Встановили, що проектною організацією, що виступала, як виконавець — ТОВ «ПВІ «АГРОПРОЕКТ» було розроблено та передано замовнику проектну документацію, з порушення законодавства України, а саме заниження класу наслідків будівництва.

У завершенні розгляду уповноваженою особою ДАБІ було розглянуто матеріали справи про правопорушення у сфері містобудування та винесено постанову про накладення штрафних санкцій, яка за результатами оскарження в судах першої та апеляційної інстанції визнана законною.

Використовуючи своє право, проектна організація оскаржила рішення судів до касаційної інстанції, але не дочекавшись рішення сплатила накладений штраф в повному обсязі.