НОВИНИ

22 вересня 2017 року у Парламенті був зареєстрований Законопроект № 7136 «Про внесення змін до Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» щодо штрафних санкцій за триваюче правопорушення».

Верховна Рада України пропонує врегулювати питання відносно притягнення особи до відповідальності за триваюче правопорушення в сфері містобудування.

Так, пропонується передбачити, що при триваючому правопорушенні штрафні санкції будуть застосовуватися один раз за одне порушення. Кінцевий термін існування правопорушення буде встановлюватися в розпорядження органу державного архітектурно-будівельного контролю.

При цьому санкції будуть застосовуватися повторно в разі невиконання суб'єктом містобудування законних вимог органу державного архітектурно-будівельного контролю після настання зазначеного в розпорядження терміну.

Прийняття даного законопроекту сприятиме забезпеченню єдності судової практики і дасть можливість уникнути порушення принципу неприпустимості подвійної відповідальності за одне й те саме правопорушення.