НОВИНИ

9 серпня 2017 року прийнятий Порядок функціонування інформаційної системи при здійсненні ліцензування господарської діяльності з будівництва об'єктів, що відносяться по класу наслідків (відповідальності) до об'єктів з середніми і значними наслідками, затверджений наказом Мінрегіонрозвитку № 194. Цей Порядок вступить в силу після його опублікування.

Відповідно до вищезгаданого Порядку, суб'єкти господарювання, які займаються будівництвом об'єктів із класом наслідкам СС2 та СС3, зможуть подавати документи для отримання ліцензії через інформаційну систему.

Документи, які необхідні для ліцензування будуть надсилатися в електронному вигляді через Єдиний державний портал адміністративних послуг . Заповнені електронні форми або завантажені файли повинні бути підписані електронним цифровим підписом.

Після завантаження документів створюється реєстраційна картка, якій присвоюється індивідуальний номер. За допомогою цього номера, можна відстежувати статус поданої заявки, яка перевіряється уповноваженою особою ДАБІ.

До того ж, система автоматично відправляє лист повідомлення, коли документи направляються на розгляд до ліцензійної комісії, та коли приймається рішення про ліцензування. Всі дані та інформація в системі захищена належним чином із застосуванням комплексної програми, яка складається із сукупності організаційних та інженерно-технічних заходів, спрямованих на попередження витоку, перехоплення, втрати, знищення, модифікації і блокування інформації.