НОВИНИ

Не всі знають, що за законом право отримати земельну ділянку має кожний громадянин України. Причому можна приватизувати цілих п'ять ділянок у будь-якій області.

Вже понад 17 мільйонів українців приватизували вільні земельні ділянки. Згідно із Земельним кодексом кожен громадянин має право на землю, але не більше двох гектарів.

Як знайти вільну ділянку

Вільну ділянку можна знайти на сайті Держгеокадастра. Необхідно вибрати область, район і знайти вільну ділянку. Після цього потрібно роздрукувати карту (зробити скрін) і разом з заявою, в якій зазначається розмір земельної ділянки, цільове призначення землі, а також з іншими необхідними документами здати в місцеві органи самоврядування. Так, якщо ділянка в селі - в сільраду, якщо в місті - в міськраду. Звернення повинно розглядатися протягом 30 днів (одного місяця).

Далі слід замовити у землевпорядника проект відведення землі та зареєструвати його у порядку, встановленому законодавством. Після чого вже можна оформлювати право власності.

До речі, громадянин має право замовити розробку документації за принципом мовчазної згоди, у випадках якщо протягом місяця він не отримав від органу місцевого самоврядування ніякої відповіді (ні дозволу, ні відмови).

Ця процедура може займати від шести місяців та більше, залежить від оперативності роботи місцевих органів та землевпорядника, а також багатьох інших факторів. Потрібно також звернути увагу на те, що ця процедура не є повністю безкоштовною. Так, наприклад послуги землевпорядника та нотаріуса є платними.

Однак землі вистачить не всім, тому тим, хто бажає отримати безкоштовні земельні ділянки, необхідно поквапитися. У Київській області ввльних ділянок вже не залишилося.

Наша компанія допоможе