НОВИНИ

Улаштування нових і розширення існуючих балконів і лоджій та їх скління заборонено Державними будівельними нормами України.

Однак, громадяни не розуміють, що конструкції будинків просто не розраховані на збільшення навантаження, особливо в панельних будинках. А тому додаткові квадратні метри, у вигляді балконів є не тільки протизаконними і забороненими, а й небезпечними для вас самих та для інших мешканців.

Чим загрожує переобладнання балкона

Часто проблеми з опаленням в багатоквартирних будинках, руйнування фасадів та багато інших проблем пов’язані саме з переобладнанням балконів.

Перш за все незаконне самовільне збільшення чи розширення балконів призводить до проблем з опаленням саме у сусідів. Так, коли конструкція промерзає, метал заходить зовні квартири і в будинок. Промерзання веде до зволоження, а зволоження в свою чергу викликає грибок. Тобто протиправні дії однієї людини можуть призвести до проблем у всьому домі. І проблеми з ремонтом це дрібниці.

Через нелегальне перепланування квартири може обвалитися весь будинок

В Києві достатньо багато зловживань в даній сфері. Жителі часто скаржаться на сусідські балкони, адже балкони повинні виглядати всі однаково, особливо в старих будинках.

На даний момент в Україні, таке будівельне самоуправство не регулюється жоднім законом. Вже десять років громадяни чекають на будівельний кодекс, який би передбачав заборону на переобладнання балконів та відповідальність за нелегальний самобуд.

Нагадуємо, що наша компанія допоможе узаконити нелегальне перепланування квартири.