НОВИНИ

Уряд України планує продавати громадянам житло у лізинг. Дана державна програма буде передбачати купівлю квартири навіть без першого внеску, а щомісячна плата буде не більшою, ніж плата за оренду такої квартири.

Квартира у лізинг

Вже в кінці 2017 року в порядку експерименту планується виставити понад 30 тисяч квартир для придбання в лізинг. Якщо ж дане дослідження буде вдалим, його поширять на всю країну.

Державна іпотечна установа за свої власні кошти викупить квартири в новобудовах і здаватиме їх в оренду з правом викупу.

Заступник голови правління державної іпотечної установи запевнює, що якщо квартира буде купуватися за лізинговою програмою строком на 20 років, то місячній платіж за однокімнатну квартиру площею 50 м2 складатиме приблизно 5200 грн. Виходять ті ж самі гроші, які громадяни віддають за зйомні квартири, однак лізингова квартира буде належати Вам. Ви матимете змогу заїхати в неї в перший же день і повноцінно у ній жити.

Які обмеження

Єдиним обмеженням є вік до 50 років. У чергу на таке житло можна буде стати в міській або районній раді. Військові з АТО і держслужбовці – впершу чергу.